Featured posts

Latest posts

All
mezeler
shorts
salatlar
sirniyyat
yemekler

Meyvəli – küncüt əzməli desert #millimetbex #desert #susam

Yayın ən sevilən desertlərindən. Lazımdır: 🍪 peçenyə 🍪 küncüt əzməsi 🍪 qaymaq 🍪 banan 🍪 gilas 🍪 qoz 🍪 kişmiş  Hazırlama qaydası: Peçenyələri dərin bir qabda xırdalayıb üzərinə bir dolu qaşıq qaymaq, bir dolu qaşıq küncüt əzməsi – doğranmış meyvələr və çərəzləri əlavə edib, qarışdırırıq. ( çərəzlər zövqə görədir) Ardından videoda da göründüyü kimi dərin…

ətraflı

Xırçıltılı ev üsulu pide

Gəlin sizə xırcıltılı , eyni zamanda yumuşaq dadlı qiyməli pide resepti verim. ilk öncə dərin bir qaba unu ələyib, üzərinə şəkər tozu, duz, maya , ərinmiş kərə yağı və ilıq su əlavə edib, qarışdırıb xəmir yoğururam. Yumuşaq xəmir alınır, üzərini örtüb dincəlməsi üçün kənara qoyuram. Hazırlamaq üçün tələb olunanlar: un – 4 -5 st şəkər…

ətraflı

Közlənmiş badımcan əzməsi

Közlənmiş badımcan əzməsindən hazırlanan yemək reseptimi sizinlə bölüşürəm. Ehtiyaclar: 🍆kozlenmiş badımcam əzməsi 🍆qatıq 🍆süzmə qatıq 🍆sarımsaq 🍆qoz 🍆cəfəri 🍆duru yağ 🍆 pul bibər, qara bibər Hazırlanması: Öncə badımcanı közləyib, soyuduqda qabığınl soyub çəngəl ilə əzirəm. Ayrı bir qabda qatıq və süzmə qatığı birləşdirib, duz əlavə edib qarışdırıram. Daha sonra bu qarışımı badımcan ilə birləşdirirəm. Tavaya…

ətraflı

Lavaş arası bükmə – Shawarma ASMR Food

🌯 Öncə fileni yuyub, julyen formasında kəsirəm. 🌯 Duru yağ əlavə edib və ədviyatlarlar ilə dadlandırdıqdan sonra – tavaya keçirib gur odda bişirirəm. File qızarmamalıdır. 🌯 Hazır ətin üzərinə eyni formada doğranmış rəngli bibərləridə əlavə edib, yenidən gur odda bir neçə dəqiqə qovurub, kənara çəkirəm. 🌯 Böyük lavaşa öncə hazırladığım sousu çəkirəm. Daha sonra üzərinə…

ətraflı

İçli küftə hazırlanma qaydası

İçli küftə yarmanın xəmir halına gətirilərək içinin doldurulması ilə hazırlanan ənənəvi Anadolu yeməyidir. Mənşəcə ərəb mətbəxinə aiddir və orijinal adı kibbədir. Türkiyədə Bitlis, Osmaniyə, Sivas, Qəhrəmanmaraş, Tunceli, Elazığ, Malatya, Mardin, Diyarbəkir, Hatay, Qaziantep, Adana, Şanlıurfa və Adıyaman bölgələrində hazırlanır. Küftənin içi qıyma, quyruq yağı, soğan, cəfəri və ədviyyatlar ibarət qarışıqla doldurulur. Bundan sonra isə bişirmə…

ətraflı

Yüngül və tez hazırlanan Mozaik pasta

EHTİYACLAR: 2 qutu qurabiyyə (peçenyə) 120 qr kərə yağı 2 x.q kakao ÖN HAZIRLIQ: Peçənyələri ikiyə bölüb, dərin qaba qoyuram. Üzərinə ərinmuş kərə yağı, kakaonu əlavə edib qarışdırıram. ƏSAS MƏRHƏLƏ: Dərin qaba ( məndə şüşə qabdı) peçenyəli kütləni tam yayıram üzərinə krem əlavə edirəm (bişmiş krem) sonra yenə 2 ci lay peçenyəli kütlədən əlavə edib,…

ətraflı